Здравей, Поезия! Здравей!
Със стъпка ямб или хорей,
със анапест или дактил...
За теб поета е платил
със най-добрите си слова,
родени в негова глава.
И като тачен пианист,
записал ритъма на лист,
в душата ти си му била
и раждаш му се със крила.
Че всяка думичка шепти –
от нея чувството трепти...
Любима си и нощ и ден,
любима си ми и на мен.
А на поета – блян и сън,
и стройна – гледана отвън.
Започваш семпло отначало,
като ехо отзвучало,
а под перото на таланта
завършваш винаги с поатна.
© Никола Апостолов All rights reserved.