Вечер се прибираш късно, не говориш,
до мене лягаш, но не ме целуваш.
Тихо си лежиш, не спориш
и мислите ти вече ясно чувам.
За друга мислиш, аз го зная,
далече си от мен в този миг.
В тебе няма и следа от рая,
които сътворихме в отминалите дни.
Не искаш да си тук, аз зная,
за теб съм вече тежко бреме.
И тук, притихнал, ти планираш края
на нашето красиво и любовно време.
Лягаш си, дори не ме и лъжеш,
че от работата пак си закъснял.
че за тебе още знача нещо,
че в ничие легло не си заспал.
Аз не спя, но теб не те интересува,
дори не ме поглеждаш с погледа студен.
Аз те чаках, но теб не те вълнува -
от всичко с мен си вече уморен.
Явно е, че я докарахме до края,
няма какво да си кажем дори.
Свърши всичко и двамата знаем -
всеки по пътя свои ще върви.
Отивам си, щом изгрее зората,
за последно съм с теб до зори.
За последно ще видя в очите ти луната,
поне за последно ти ме целуни.
Целуни ме в името на прекрасните нощи,
в името на красивите дни.
Тази нощ ще ти прошепна "Сбогом" -
за последно ти ме целуни!
© Антониа Димитрова All rights reserved.