За Прошки
Простете на всички за всичко -
Законът така повелява.
И нека в сърцето едничко
лошо чувство да не остава.
Прошка на всички раздайте,
всяка грешка да бъде простена,
от злоба за мъст не ридайте -
така душата ще бъде спасена.
Прошка и вий си вземете,
не чакайте дни по-надеждни
и истина една разберете -
на този свят няма безгрешни.
Аз прошка на всички ви давам
и прошка искам от вази,
и от сърце ви прощавам -
нека Бог да ви пази.
26 февруари - Сирни Заговезни - Ден за прошка
.
© Наско Енев - РИМПО All rights reserved.