Мевляна Джеляледин Руми -
ти със пример-слово ме покори,
не познава моето сърце
пророк-мистик по-велик...
О, Мевляна, ти си моето вдъхновение
и висше преклонение пред чудото на Аллах...
Ама толкоз чудесни чудеса...
немее езикът, словото свършва...
Остава само възхищение,
има и още, и още...
И пак има само преклонение
пред Космическото творение...
© Есфир Асфар All rights reserved.