Dec 17, 2015, 6:27 PM

За слугите на народа 

  Poetry
375 0 1

Днес слугите на народа

карат новите коли,

в своя полза и изгода

трупат в банките пари.


Днес слуга различно значи.

Днес слуга е господар.

Движи личните задачи,

а на чуждите шамар.


Всеки драпа да слугува.

Слага маска и мълчи.

А народът мизерува,

но на избори търчи.


Преизбира си слугите,

после псува и реве.

Как горчат от гняв очите,

как тупти от яд сърце....


Санчо днес не е с магаре.

Дон Кихот върви пеша.

Жал ми е за господаря,

че е воден от слуга.      

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много точно и вярно, уви! Поздрав!
Random works
: ??:??