Jan 24, 2007, 5:18 PM

За сянката на светлото ми бъдеще  

  Poetry
758 0 6

Неонови реклами,

глъч, народ и хаос.

Дупка до дупка,

кола до кола.

Вали дъжд.

Сняг не дочакахме.

Градът се е свил

във шепа мъгла...

...И мрачно, и мръсно.

И всичко е в кал.

И искам да тръгна.

За теб ми е жал...

...Сърцето ми мръсно е.

Също като града.

И може би късно е

за твойта мечта...

...Какпка по капка

душата отлита.

Стъпка по стъпка

ме мокри дъжда.

Тихо и плахо,

щастие скрила,

си тръгвам

със малко тъга...

 

...Вървя по познатата улица

почти механично, без никакъв устрем.

Строих на надеждата кулите –

за сянката на светлото бъдеще.

© Крис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??