За тебе с любов ще се боря.
Дълбоките преспи ще рина.
В сърцето пъртина ще сторя.
Стената китайска ще срина.
През снежни виелици в мрака
ще търся горещия пламък.
Издраскана, морна в шубрака,
обръщаща камък след камък,
ще чезна в искрата надежда.
Ще дипля мечтана посока,
ще стопля безмълвна одежда,
ще пия на изгреви сока.
Безкраен света ще преровя,
прашинката страст ще разпаля.
Отровата в нас ще отровя,
с перце гордостта ще погаля.
© Дияна Ханджиева All rights reserved.