ЗА ТОПЛИТЕ ЗНАЧЕНИЯ...
На масата ми – залък Хляб…
Ухание – на угар.
На метличина.
На мащерка
и сладки откровения.
На водопади – златозърнени.
На майка ми –
и две трапчинки обич.
На болка.
На самотност.
И…очакване.
На масата ми – залък Хляб…
Забързаност –
по стръмни стъпки –
задъхано завръщане –
към Извора.
В зениците на залеза –
прокъсана пъртина –
към слънчевата къща,
препълнена със обич
и аромат на топло.
На масата ми – залък Хляб…
Нестихващо присъствие –
мълчание молитвено –
на приливи и отливи…
Безкрайно босоного лято,
белязано с дихание –
първичнозвездолико.
Магийно заклинание –
Заръка и Повеля –
и свише – Опрощение.
Апотеоз.
И Благослов!
За топлите значения
в сезона безсезоние.
© Донка Василева All rights reserved.