В Драгойново кръжат студенти, да търсят тука старини. И щракат с филмовите ленти, откритото да съхранят.
разнасяни от праг на праг, че се разтягат пак локуми, но има нещо в този мрак...
и то във наш те планини... Но гърците са надделяли, във съдбоносните войни.
Историята ни-мълчи. Но митовете не са спряли... Забрава не ги заличи!
Днес знаем само за Орфей! И никой днеска не ги слави, отнесъл ги е суховей!
преди Елада, преди Рим... Съдбата ли със тях се скара, че в "трета глуха" ги държим?!
а те са били върхове! Предвестници за нас ги смятам... И паметта им ни зове!
със него все дивим света. На майсторите непознати, ний търсим важната следа. 18.09.2009г. с. Драгойново |
|
© Христо Славов All rights reserved.
И говоря от свое име. А твоето "Абе" ще го подмина, не ми е в манталитета да да давам обяснение на сулю и пулю, анадъмо...