За твоя цвят аз търся пролетта
с прераждащият дъх на любовта.
За теб желая да е весел свят,
небесен рай и свежа благодат
от тебе да ухае с нежността.
За теб желая да е весел свят.
Поля и лес, и вис са красота.
Разцъфвай ти от живата вода,
природата ще бди над твоя цвят.
Разцъфвай ти от живата вода.
Земя и светлина са с дух богат.
Лъчите топли носят щедростта
и мъдрост те засища от пръста.
И песните на славея познат
са одите за теб, за твоя цвят.
© Асенчо Грудев All rights reserved.