Стремежът благодат е за душата,
тъй както е росата за тревата.
Гориш и с трепет си изпълнен,
откритието близко е...
Ето, цифрите подреждат се,
на опита се вижда края...
Светлина!
Навлизаш в Рая!
Но какво е, Боже, Рая?
Не е ли той удобна,
подредена стая?
Но защо е, Боже, Рая,
щом на стремежите ни
той е края?
© Росица Танчева All rights reserved.