Зайо кошница подмята,
пълна с шарени яйца.
Пред хралупената стряха
радва малките деца.
Своето носле помръдва,
скача с палаво дете,
после малкият си тръгва
със изпъстрено яйце.
Покрай къщите минава
и със радостно сърце
лакомства най-сладки дава
зърнал весело лице.
И така Скокливко радва.
На Великден е роден.
И „Христос Воскресе!” казва
той във празничния ден.
© Георги Бъчваров All rights reserved.
Поздрави!