Кристални чаши със следи от устни,
отпили страст с блаженство неприкрито.
Полуотворени, тръпчиво-вкусни,
необуздани - като виното отпито.
Следи от страст като следи по пясък -
нетрайни, бързи, плахи и горещи.
Следи от устни с винен блясък.
Очите - като пламналите свещи.
Тела, ранени от любов опиянена,
изпили страст от чашата кристална.
Любовна нощ, греховно-споделена.
Обет за среща тайнствена, сакрална.
Две чаши с вино давят двама странници.
Любовен пир във нощ непозволена.
Избягалите, грешните измамници
танцуват в транс бачата забранена.
© Дарина Дечева All rights reserved.