Jun 13, 2013, 5:33 PM

Забранено до 18 

  Poetry
513 0 2

Нека долните редове

са забранено четиво

за ония, които са сега на 18.

Когато пораснат,

те с хаоса и простотията

ще сраснат,

ще са част от това битие,

ще са част

от мислите сега забранени,

ще са плод на Министрите,

не на теб и на мене.

Та, искам да кажа

забранените няколко думи сега:

“Аз обичам безумно

моята Родна страна!”

Какво е тук забранено,

ще попиташ, нали?

Но защо като ги кажа,

все ме боли?

Защо като тача я,

някой ме спира,

дори със дрогиран

ме асоциират?...

Аз отдавна прехвърлих

 18 години!

Забраната вече

отдавна ми мина.

Забранявам забраните!!!

Отварям врата!

За всички, които

обичат

нашата страна!!!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти....
  • Кой би отрекъл че не си прав бе Вальо...гражданска позиция е ! Твоята поезия наистина ми допада...Поздрав !
Random works
: ??:??