Sep 21, 2021, 3:25 PM  

Забравата е бяла - като сняг 

  Poetry » Love
278 5 5

ЗАБРАВАТА Е БЯЛА – КАТО СНЯГ

 

Удавих се във твоите очи...

Спасена ли съм – или просто ничия?

Научих – трудно, че не се мълчи,

когато за последно се обича.

 

С пирон ръждясал драскам по зида

и пръстът ми оглозган е до кокал.

Ти чу ли как нощес дъждът рида̀

и по стъклото вледенено тропа?

 

Но ние го оставихме отвън –

погълна го студеният ноември.

А после ни плени коварен сън.

И той направо скъса ни от нерви.

 

Разбрах, че си герой от скучен филм –

без улици, без имена, без дати,

щом се изнизва – тънка струйка дим,

последният рефрен от любовта ти.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??