ЗАЧАТИЕ
Като жена, полето се затресе в оргазъм.
Оплоди светкавица жадна за рожба земя.
И стене вятър, сводник на кръста наказан.
Нивята заченали във черна угар димят.
Пламтят зелени огньове в буките стари.
Далеч се чува на вълците дивия вой.
Играят бели сенки в самотни чукари.
И плъзва животът във форми безброй...
© Мимо Николов All rights reserved.