Там в тъмата,
там в мъглата,
беше То.
Лежеше само,
задгробното същество.
Зло ли бе то?
Да.
Хранеше се с
човешката плът
това бе неговият
съд.
Дали добре му бе,
никой не знаеше.
Но всички знаеха само едно:
че съществуваше То.
© Наталия Благоева All rights reserved.