Дали сънуват мъртвите?
Дали...
Когато живите
над гробовете плачат,
дали от сълзите при тях вали?
Дали за тях свещите нещо значат?
Дали лицата ни си спомнят още?
И липсва ли им нещо от света,
който сега с молитва
иска прошка
за закъснелите си думи и дела...
... Дали баща ми там сънува мен?
(Защото в мойте сънища не идва...)
Усеща ли, от своето небе,
как днес
ми липсва,
липсва,
липсва...
© Дочка Василева All rights reserved.