Кажи, че ме обичаш,
преди да тръгнеш. Моля те.
Дори и да не знаеш
накъде вървиш.
Кажи, че ме обичаш
- това е заклинание,
с което се надявам
ти да ни спасиш.
Прегръдка за довиждане,
а между нас раздялата
като дете се сгушила.
Споява. Може би.
Кажи, че ме обичаш.
Не виждаш ли. На края сме.
В невярата повярваш ли,
ще ме изпепелиш.
© Павлина Гатева All rights reserved.
И каждый раз навек прощайтесь, когда уходите на миг..."
Твоят прекрасен стих ми навя спомен за "Песня о прокуренном вагоне"...