Mar 31, 2010, 12:23 AM

Залез 

  Poetry
774 0 1

Тъй цветен е и ярък, и лъчист,
тъй нежно гален е от Слънцето самотно,
изпращащо го в родната му вис
към сребърните дебри на Луната.

Облечен е във огън, в пламъци,
а розови кристали тичат с Него
около рижавите замъци,
рисувани с пастели по Небето.

И шири се над всяко същество,
танцува валс със облаците бели,
разказва тъжно своето писмо
и от различните религии - повели.

Унася се сред гамата на радостта,
поведен към последния съдбовен навес.
Подава на Нощта ръка
и скрива се – жадуваният Залез.

© Нана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??