Красив е залезът разкошен,
в златисти цветове блести,
неповторим е и прекрасен –
последни слънчеви лъчи.
Ще го смени луната бледа,
за него дълго ще тъжи,
и очарована, смутена,
ще търси златните следи.
И със звездите тя ще плаче
за невъзможната любов,
ще търси във нощта очите
на неговия цветен зов.
Ще го сънува и ще страда,
ще го обича цял живот
и в златно ще го нарисува
на синия небесен свод.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.