Нея той чакаше там всяка вечер,
по няколко часа в нощта стоеше,
тишината чуваше някъде отдалече
и секундите бавни пак броеше.
Когато светлината лицето му изтрие
и съдбата завинаги го отнеме от нея,
от болка нейното сърце ще се свие,
но споменът никога няма да избледнее.
Погледът ù търсеше него в нощта,
но нямаше нищо в тъмнината жива,
оставената следа преследваше тя –
споменът за него нощта не изтрива.
Но той винаги ще бъде някъде там,
в сърцето ù го има, там ще живее,
така и той няма да бъде никога сам
и залезът на младостта ще изгрее.
Няма да забрави никога това лице,
в мисълта ù той постоянно се витае,
може би ще подаде на някого ръце,
който, като него да бъде, ще се старае.
© Никица Христов All rights reserved.