Заложих всичките си сетива,
заложих си сърцето и душата,
заложих всички искрени слова,
заложих любовта и красотата.
Заложих всички искрени слова
пред този свят и другият отвъд -
да знаят и да помнят божества
и хората, че ти си моят път.
Да знаят и да помнят божества
как с влюбен дух гради се вечен храм.
Заложих всичките си сетива
и цялата си същност аз до грам.
Ще бъдем в Рая, ала първо там -
във ада се доказва обич с плам.
© Асенчо Грудев All rights reserved.