Навярно луд ще ме изкарат,
че не мълча когато се мълчи.
На парламента действията парят
и нищо да се случва не личи.
Народът изнемогва, но си трае.
Да сториш бунт е нужна свобода.
Керванът даже куче не го лае.
Как се следва по пети, глада?
Духът е счупен като стара стомна
и жалък като смоците пълзи.
Небето само вярата припомня
с орелът който волно си лети.
Сякаш, че съм в криво огледало
в което истината е лъжа,
черното по заповед е бяло
и всички разговарят за смъртта...
От лудостта в гърдите се набира
комплекс от думи дето ще взривя.
Продажни депутати, не разбирам
и затова ще ви замеря със псувня!
© Валентин Йорданов All rights reserved.
За псувнята не избирай "боя"
замесени са от една мая..