Jan 22, 2010, 9:53 AM

Защо? 

  Poetry » Phylosophy
536 0 0

                        Защо?

 

Защо създадени на този свят сме,

защо се раждаме, работим и творим.

И всеки, тръгнал своя път, да гоним,

венецът трънен - тежък е, нали?

 

Съдбата благосклонна ли към нас е?

В трудния ни земен път

към кой е по-добра, към кой по-лоша,

преследваме безропотно я ние.

 

Избираш сам по кой ти път да тръгнеш,

не виждаш ти далечния му край,

но силно вярваш, мислиш и мечтаеш,

ще бъде светло бъдеще - нали?

 

И както сменят се сезоните в годината,

и както сменя се денят с нощта,

така завърта те животът вечен,

успехи след провали се редят.

 

Така се нижат ден след ден годините

и в края на изминатия път

на многото "защо" ти отговор си даваш,

за равносметка време е дошло.

 

Съзнаваш, че не си живял напразно,

с много трудности преборвал си се ти,

доволен ти от себе си оставаш,

че нещо на света си дал и ти!

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??