Jul 14, 2010, 9:19 PM

Защо не литваш, малка пеперудке? 

  Poetry
775 0 1

Защо не литваш, малка пеперудке,
с изписаните си криле?
Животът ти вечен не тук е,
а в безграничното небе.

Защо не мръдваш, синя обич малка,
и поглед свела си виновно?
Нима не ще да бъде жалко,
ако посърнеш днес самотна?

В очакване ли тръпнеш, мила моя,
че от това лале не заминаваш?
Или, намерила покоя,
във вечен пристан тялото оставяш?

Аз знам, че пеперудите са диви
и не пристават на цветя,
когато дните им са още живи.
Почивай в мир, о, мъничка душа.

© Нана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??