Feb 19, 2014, 11:04 AM

Защо поисках 

  Poetry » Love
386 0 0

Защо поисках аз със теб да се познавам?
И аз направих всичко, ти да си до мен.
И смело срещу всички в този свят въстанах,
затуй, че чувствата напираха във мен!

Аз смело срещу този свят жесток  застанах!
Той искаше да ме настрои срещу теб,
макар че още аз дори не те познавах,
и гледах доверчиво, с очите на дете.

Не се познавахме, но бях се влюбил в тебе!
За неродената любов ме беше страх!
Съдбата хвърли вече своя жребий
и затова пред нищо друго не се спрях!

От първи поглед аз се влюбих в тебе,
с очите влюбени така те опознах...
Плени ме ти със твойта чистота на бебе,
и аз чрез тебе първата любов познах!

И аз се втурнах във живота подир тебе,
с какво ме заплени, не мога да реша,
намерих смисъла единствено във тебе
и те обикнах аз със цялата душа!

И днеска съм щастлив, че точно тебе имам!
С какво заслужих, мила, твоята любов?!
Ти като  Пролетта, изгони мойта  Зима,
с една единствена любов, за цял живот!


      1950г.и преработено сега

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??