Nov 20, 2009, 11:24 AM

Защо си тръгва любовта 

  Poetry
672 0 13

Дует: Kadife_  и Самодива

Не знам защо получи се така -
и огън бях, и ласка, и магия,
а взирам се в затворена врата
 и, вместо еликсир, отрова пия.


При мен обратно - зейнала е тя,
но аз не искам да пристъпя прага,
не искам еликсир на любовта,
а към залостените порти бягам.


Да бягаш от любов? Защо така
решила си? Навярно е ранена
от ноктите и твоята душа
и днес от самотата си пленена.


Така е, да! Защото ревността
изцяло в любовта се е вселила,
съмнения и упреци е тя,
а те погубват нежната ù сила.


Това се случва често, за беда.
Не е любов, когато се ревнува,
 когато, вместо ангелски крила,
в съзнанието демон зъл танцува.


Страхувам се от този танц зловещ,
във мен отекват стъпките му тежки,
във вихъра на буйния копнеж
той става все по-бърз и по-лудешки.


Не знам какво да кажа. Онемях.
Това е явно вечната причина -
обсебващият чувствата ни страх,
накарал любовта да си замине.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??