Изсъска Декември и ето,
потъна в гирлянди градът.
Крушчици шарени, цветни,
проблясват и в тъмното мрат.
Празник е! Идва Свето Рождество
и топлина от прозорците маха.
Даже клошарят и куче едно
се сгушиха топло във мрака.
Изсъска Декември, и ето –
две думи с надежда изричам:
живея тъй просто и леко,
защото съм тук да обичам!
© Добри Бонов All rights reserved.