Когато кацнеш на тази планета
помни, че там всичко е пари.
Щом на птиците храната се плаща...
за любов и удоволствие ли няма да платиш?!?...
Когато видиш таз земя без ос да се върти,
кацни спокойно, не се притеснявай.
Дори може нещо да си измислиш...
там ще успееш, нали за всичко си плащаш.
Ще видиш бръснар, точещ бръснача си в кожа от крава,
и месар да троши кокалите ѝ пред теб с брадва в ръка.
Огромни колела виенски, направени за забава
- струва си да видиш в тази планета безпорядъка на света.
Понякога хвърлям котва и аз на тази планета.
За малко, само защото там съм роден.
© Станислав Русев All rights reserved.
„Ние другите (извинете за множественото число) имаме различни права от нормалните хора, понеже ние имаме различни потребности, което ни поставя над – това трябва да бъде казано и отстоявано – тяхната тленност. Наш дълг е никога да не бъдем претопени от саможертвения огън. Твоят истински дълг е да съхраняваш мечтата си. Красотата също има някои болезнени задължения: те, обаче, произвеждат най- величествените постижения на душата.“- какво можеш да допълниш тук за себе си, не знам...- освен, че не си евреин(в което не съм сигурен)
Мир ти желая.