Народе, защо делът ти е толкоз черен?
Не можеш ли да намериш пътя верен?
Какво трябва да стане, за да се събудиш?
Защо от властта не ги пропъдиш?
Виж, че бурени има в твоята нива.
Виж, че има вече реална алтернатива,
за да живееш достойно и щастливо.
А ти, вместо това, държиш се боязливо.
Нищо не те застрашава, освен сънят твой.
О, народе беден, мой!
Не разбра ли, че онези те ограбват
и дюните даже вече заграбват?
Защо, питаш, си толкоз зле.
Защото кукловодите са едни - те!
Те не се менят, само актьорите са други.
А зад тях крият се опасни бандюги.
Те, а не онези в парламента, са врагът.
А ти... бори се или прав ти път!
© Георги All rights reserved.