Oct 12, 2013, 8:19 PM

Застинал живот 

  Poetry » Landscape
458 0 0

 

 

Пъстроцветен килим 

от есенни листа -

различен всеки път, когато вятъра

размества  техните места.

 

Шумоленето се смесва

със шепота на реката -

живот им предава и гласът на брега,

който спира вълната.

 

Крача из парка

сред голите дървета,

пустите пейки,

празни алеи.

 

Бавно пада здрача.

Кораб в далечината

пори Дунавските води,

като огледало отразил светлини.

 

От брега го изпратих с поглед,

докато в далечината се скри.

Колко ли щастливи са пътниците

и как с трепет на пристана ги чакат.

 

Принуди ме силният вятър

да поема обратния път.

Зад гърба ми остана

застиналият живот.

 

Светлините в мрака

прозираха през мъглата -

аз просълзена бавно крача -

мен няма кой да ме чака.

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??