пропускам в своя свят
представата ти за покой и святост
знам стъпките ѝ дълго ще личат
върху лехиците с цветята
в моравата на крехките мечти
не се изправят за живот повторен
премазани при падането си очи
а с твоите ме гледаш изотгоре
мирът е форма на живот
която трудно в битка оцелява
смири дъха на острия език
войникът с меч печели слава
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.