Заключени на тежкото с печата
на някакъв отрязък – холограма -
очакваме поредното зачатие
да ни предложи страстната си драма.
На дъното на чашата ли всичкото
ще го открием – мислейки – не мислим...
Разпръснати, събрани в много личности,
приели още времето за истина.
Изписваме десетки пълни листове,
а после – гневно хвърляме ги в коша.
А времето притиска ни неистово
и пречат ни безсъниците нощни.
А някой ще изрови от боклуците
и ще подскочи с вик на откривател,
че някаква си тайна, ненаучена,
на място точно някой му е пратил...
Какви събития в света се случват заедно -
е древната китайска поговорка?
Такъв въпрос дали сме си задавали,
и помним ли синхронните истории?
Къде ни води пътят – осъзнаване –
на древния завет на мъдреците,
които на въпросите задавани
ни отговарят в притчи
и прикрито...
© Антоанета Иванова All rights reserved.