Понякога съм къс от рая
и тъжна есенна гора,
на лято някога ухая
или на пролетни цветя.
Понякога съм морски вятър,
извил внезапно във зори
и приливна вълна, която
прегради всякакви руши.
Понякога е много лесно
да бъда тайнствена жена
или онази неизвестна,
която скришом пожела.
Така различна, многолика
ме виждаш всеки ден подред
и може би това ми стига
единствена да съм до теб!
© Елка Тодорова All rights reserved.