Не вярвай на това стъкло суетно.
Буквално огледалото говори
и с времето съюзник, неусетно,
във образ остарял ще те затвори.
Не се опитвай с него ти да спориш.
Не се доказвай с грим и червила.
С козметика не ще да го обориш,
че знае то, каква си ти била.
Ще бъдеш само миг на отражение
и красотата ще е с лик изкуствен.
В душата ми любяща, без съмнение,
е отговорът истински и чувствен.
Преди, сега и утре, всеки ден...
Завинаги си млада обич в мен.
© Асенчо Грудев All rights reserved.