Заразна е завистта,
из всяко кътче по света,
чука и направо влиза,
умовете ни са пак в криза.
И да си майка с пет деца,
без дом, работа и свобода,
пак ще си висша в очите
на съседската завистница.
Заразен си вече, с участта
да презираш чуждата сполука.
И неспособен да съзреш
собствената си звездна съдба,
ще останеш да ридаеш,
сам във вечността.
Ех, да беше заразна любовта -
нямаше да има милиарди плачещи сърца,
толкова много - болни хора и гладуващи деца!
© Далия All rights reserved.