Пълзи финансовият крах,
а зад него маршируват черни ризи.
Зад маската на вируса крещят -
Олигарси, политици и слуги.
И нека в този стар, шаблонен „трак“,
добавим и „корона“ страшна за украса,
обединени, „солидарно“, в един глас -
да запеем по свирката на новото Гестапо.
Страшно е! Но не от чума се боя.
Или поне не от бубонната такава.
А кафявата и версия навред върви
и де що глупост види - всичко заразява.
© Александър Митков All rights reserved.