Jul 8, 2007, 10:01 PM

Завръщане  

  Poetry
438 0 2
Завръщане

Аз искам тази вечер при морето да се върна.
Да взема шепа пясък от неговите дълбини.
Да си намеря раковина,
и вслушана в нейната тъжна история, да си спомня за теб.

Аз искам тази вечер при морето да се върна.
 И корабите, с поглед в мрака взрян,
 на път далечен да изпратя,
за да ми остане време
да поспоря с мисълта си
за поредното дълго пътуване.

 Аз искам тази вечер при морето да се върна.
Да седна върху парещия кат жарава пясък
 и да открия в звуците
на морските вълни
твоя глас…

 Аз искам тази вечер при морето да се върна.
Но няма да успея, че толкова далече съм сега.
И само мисълта за теб ще ме разсее,
ще ме отърси от житейски правила…

1986 г.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??