Е, накрая завърнах се там!
Там - при книжката с истински приказки!
Как оттам ще се върна не знам...
Ала знам, те за мене са истински!!
В този свят, в който детството мое
е видяло принцеси и дракони,
днес се връщам - да търся покоя
и отново за чудото чакам...
Да, отново чета детски приказки.
За доброто и злото си спомням.
И за чудото чакам измислено -
оцеляло във счупена стомна...
И прочел... препрочел ги до края,
аз дори и назад да се върна,
вече знам, да, със сигурност зная -
ще съм тук... мойта книжка прегърнал...
01.01.2013
© Георги Ванчев All rights reserved.
ЧНГ!