Mar 23, 2013, 8:23 PM

Завръщане на щъркелите 

  Poetry » Other
465 0 6

Без дори да ме попитат

ще тъжа ли всеки ден,

щъркели на юг отлитат...

Ще се върнат ли при мен?

 

Ще броя отново дните...

Ще поглеждам със очи,

над гърба на планините,

ято там да прехвърчи.

 

Аз ви чакам, птици мои,

да се върнете при мен.

И над сутрешните знои

да изгрява светъл ден.

 

Всеки ден да ми е пролет

в неподвластното сърце

и на всеки земен полет

да ви махам със ръце.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??