Здравей! Ти, Човеко: познат, непознат...
Здравей! Приятел, враг или брат...
Здравей, Душа светла в прокълнатия свят!
Бъди! Нека те има! Чрез теб той става богат!
Да! Страшно е сутрин очи да отвориш!
Цял ден се бориш, бързаш, говориш...
Вечер уморен у дома се завръщаш
и облекчен в нощта се загръщаш.
Но, стискай зъби! Оцелей!
Трябва да те има! Здравей!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.