ЗДРАВНА КАСА
Хронично е и прилепчиво...
при толкова симптоми
приканва настойчиво.
О, бих добавила, че даже е заразно.
Пандемия ще пламне скоро.
Тревожа се, но... може би... напразно.
Хронично влюбване е.
Да... ама не.
Да... перманентно –
кохерентно.
Никак не е зле -
и чупи "костеливи" орехи,
прекрасни, very gentle.
Ех, доктор Иванов... без тоя тик!
със вас да споря съм готова -
о, не и не – какъв ти антибиотик...
било и панацея, и отрова...
И?... невролептик!...
Нима дотам ще свърши
пролетния пик...
Не ми предлагайте
и антидепресант.
Такава пролет е –
а аз пък – арестант!
Обезболяващи, аналгетици...
А, и... диоптъра на двете ми очици.
Докторче, дай нещо... по-така,
рецепта даже не ми трябва -
масаж на ушна мида със ... ръка
на него само се надявам.
Послеслов:
– Ей, Янке, биеш път дотук залудо!
- Благодаря Ви, доктор Иванов!
Душата се отпусна в благо чудо –
ще се намерим в хроничната Любов!
:-))
ДЕЙНА
23.10.2006
© Мери Попинз All rights reserved.
Поздрави!