Нощта носи твоя парфюм,
а ти лежиш, сгушен във нея.
Целуваш ме нежно, без шум.
Летя като влюбена фея.
Заставаш, приведен над мен.
Рисуваш вълни от въздишки.
Огрява ни белият ден
с опашки от розови нишки.
Сънят подминава, сърдит.
Измислен будилник говори
и няма след, нито преди,
а само зелени простори.
© Лилия Кашукеева All rights reserved.