Морето пак навлече сивата си риза,
вълни брега повлече, а слънце не излиза.
Скова се и Земята - няма ги звездите.
скриха се цветята, врабците и пчелите.
Зимата пристигна с бяло наметало,
на вятъра намигна - и стана всичко бяло.
© Валка All rights reserved.