ЗИМА
Нежен, сипе, Снежко -
как затрупа Ежко,
с белите си дрешки
ни разказва смешки.
Малка черна сврака
с човката затрака,
котето ни лудо
се видя във чудо.
Палави врабчета
вънка бързо шетат,
даже кума лиса
днес студът улиса.
Мечето запява,
после се прозява -
всеки път пропуска
топлата закуска.
Всички си играят -
снежни топки ваят,
Чичо Лед смразява
пакостлива врява.
Колко е красива -
пухкава и дива,
колко радост има
новата ни зима.
Агапея Полис
© Агапея Полис All rights reserved.