Пак сънувам сняг, шейни...
Но будилникът звъни:
- Зън-зънн – Хайде –
бързо ставай!
За школо не закъснявай!
Хайде – зън-зънн!
Виж, навън
припкат куп дечица вече!
- Стига де! Не е далече.
Време още много има...
Пък и на школо сред зима
хич не ми се ходи май.
В този мрак поне потрай
да настъпи вън денят!
Не е свършил и сънят.
Вместо твоето звънче,
втръснало ми се, да чувам,
замълчи, будилниче.
Нека да си досънувам!
© Борко Бърборко All rights reserved.
майстор си, Боре... поздравления..