Навън е бяло и тихо.
Като в зимна приказка! Въшебен сън.
Снежинки танцуват във леден спектакъл.
Покриват земята със пухкав килим.
Бяла тишина. И леден вихър.
Танцуват в захлас балерини от лед.
Щипе нослето зимният вятър.
Премръзнали длани, търсят подслон.
Дървета накичени с гирлянди от лед,
покорно са свели своите клони.
Премръзнал врабец се гуши сред тях,
нещо говори, снежинките рони.
Звезден прах се сипе в нозете.
Луната изгря.
Спира дъхът в зимната вечер
пред тази дарена от Бог красота.
© Румяна Маринова All rights reserved.