ЗЛАТНАТА РИБКА
/на Джелил Мехмед Джелил/
Аха, разбрах те що рече:
... ... ...
Вие двамата
с Пловдивска Яна
ми елате на гости
в родната Варна
по първите пости!
С рибарските мрежи
на кея идете,
навътре в морето
ги дълбоко хвърлете
и златната рибка
ми от там извадете!
В желание първо
царски палати
за мене сторете!
За второ,
всичко в живота ми
даром без мъка
на тепсия да имам!
А за трето,
Желания мой
още три да изпълни
и самичка след туй
да скочи в тиганя
подобно хамсия!
Сватба богата
ми после спретнете
и пане да похапна
ми на крак донесете!
... ... ...
Ех, … … …
Жив бъди ми, Братко!
А в живота, нека ти е –
Сладко, Сладко!
06. 07. 2017 г.
© Todor Nikolov All rights reserved.