Животът ми - наниз от истини,
мечтите ми - небеса.
Как искам да бъдат
преплетени,
да бъдат в едно.
Ще седна на брега на морето,
ще викна
на рибка една:
„Ела, златоперке,
върни ми
на детството мое
крилата!"
И тя ще изплува от синьото
на моите детски мечти
и с перлички сребърни
като с огърлица
пак ще закичи мойта душа.
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.
Детенце...